Automate your Marketing
with Womplify




 
~ Raiyan Akid ~


By: Muhammad Raiyan Akid

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 23-Oct-2008 09:00 Email | Share | | Bookmark
PANTAI MURNI LAGI!! 18 OCTOBER!!

 
 
 
View all 26 photos...
18th October 2008, saturday.
patut nyer...kitaorg pegi open house umah iman & lana
nihh dan jugak 'makan makan' di rumah acha sebelah malam nyer. tapi di sebabkan dah lama tak balik aloq staq.. jadik terpaksa korban kan lah agenda2 lain tu utk balik loq staq. kalo dak..kang sakit tinga mama dengar papa nyanyi lagu 'dendang perantauu' yer ahh suara papa kan tak sedap cam suara mama & akid.. ehemm..

tapiii... kitaorg sampai lambat jugakkk alor star. sebab nyer after work kul 1.00pm, kitaorg g teman mummy akid tinted kereta. and then lunch kejap. and then balik umah akid..akid nak mandi2 & siap dan jugak nak amik luggage bag sumbat dlm kete utk balik alor star. and then after car mummy dah siap tinted.. gi makan bihun sup plak. dekat kul 5.00pm baru bertolak dari sg.petani.

papa lak bawak car ikut jalan lama. coz, nak singgah ke pantai murni. papa kata, "siann akid.. lama tak bawak dia jenjalan. jom lah p sat..!!" actually dari last week papa nak bawak akid lepak2 pantai.. but last week mama bz..pastu ujan plak petang. so, kebetulan petang sabtu tu tak hujan, kitaorg lepak2 jer lah.. kat pantai murni, yan.

ni gambar2 nyer...

ini masa baru lepas makan bihun sup kat lahar kepah dekat2 ngan kebala batas jugak ler..mama sajer jer nak amik gambar ngan car mummy yg baru tinted tu.. akid pon sebokkk jer.. tengok tu anak mama...fuuyooo..kalo posing very the stylo gitew!!


pastu, biasa lah kalo dah nampak camera harus lah akid berebut ngan mama. dia pon nak amik gambar jugak.. memang akid takleh tengok camera..dia sebokkk nak amik gambar!!
skali ngan dialog2 lagi "mama!! smile.. jukk gigi" eeewwaahhh..
tengok tu amik gambar mummy bukan main.. yg papa per hal plak dok posing senget tepi tuh???

hehehe... mama bukan per..sajer nak bagitau tepon baru mama sebenarnya... nokia e90 auwww... untuk cerita lebih detail..clik sini-blog bengong mama

ok..nampak jer bukan main..tapi tengok ler hasil nyer... tapi kadang2 ok gak akid amik. ikut nasib yer puan puan..


haaa skang ni dah sampai kat pantai murni. suker ler akid playground banyak...


ahhh ni gambar mama tengah tahan bau taik kucing!! hahahaha...tapi harus lah posing dulu.. akid tak ingat dahh bau taik kucing ke taik kerbau ke..janji leh main peygaun takde hal punyer....


hehehe...malluuuu... mama memang suka nyebok ngan akid. akid naik main pon tak senang kann!!!


dari 1 menda ke menda lain..semua dia naik..


tengah jalan ngan papa dia...untuk menjelajah ke playground lain. harap2 takde bau taik kucing lagi!!



akid skang ni, kalo amik gambar musti ala2 celebrity yg di kejar peminat. siap ngan mulut & tangan..."byeeee" ahh tengok ahh gambar akid yg asik nak melambai..



mama la ni..amik...



dah nak maghrib dah. jom balik! sebelum tu kita pauu papa dulu yek akid!





Monday, 20-Oct-2008 03:00 Email | Share | | Bookmark
FAMILY PORTRAIT ~ RAYA 1 KAT STUDIO

 
 
 
ni ler gambar raya 'rasmi'' nyer..hhehehe...
tention tau amik gambar kat kedai kat aloq staq nih!! dah ler ramai manusia...
dah tu..softcopy taknak bagi.. amik lebih kena charge!! dah ler mahal..
dah ler bila siap...diaorg siap edit2...tukar background. masa amik background lain..dah siap..lain plak.. memang ler...elok.. tapi huhh..rambut mama tu..nampak sangat dia kerat2..mcm bengongg jer..akid & papa takpe lah..pakai songkok!!

tak macam last year...kat sg2. package murah jer.. frame dia kasik free lagi..sebab mama dok beramah mesreee ngan tokei dia....pastu ada extra gambar lagi..softcopy pon dpt dia kasik cd.. ermm maybe sebab kedai tu baik ngan mama kot? ntah ler...

apa pong..ni ler..gambar nyer..




ahhhh dah siap gantunggg ponggg....malam tadi..lepas amik kat aloq star... balik2 umah trus gantung!!


Wednesday, 1-Oct-2008 22:58 Email | Share | | Bookmark
1 SYAWAL 1429 / 1 OCTOBER 2008 ~ day 1 aidilfitri

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR BATIN

1st day raya. malam raya, kul 9pm gitu baru bertolak balik alor star. this year turn beraya umah papa dulu. jadik nyer, raya pertama tahun ni kat loq staq la dulu. raya tahun ni tak brp nak best lah..sbb akid still lagi selsema. walaupon dah tak demam..but batuk & selsema tu ada lagi. mama plak..dah rasa sakit2 tekak sebelum raya tuh. jadik nyer raya tahun ni tak mcm raya sebab mama tak makan sgt lemang, ketupat kuih2 raya pon gua tak makan sangat. raya tahun ni mama paling tak berselera. dah la tak dapat nak minum air gas yang ada ais. jangan kan air gas...air oren boh ais pon mama tak merasa...minum air kosong jer...suam2.. akid pon sama...papa pon sama.
kat alor star..ada nasi tomato.. mama makan skali jer. kuih2 raya pon tak sentuh sangat. ada la seketul dua jer. huhh boringgg.. akid pon sama..makan pon gitu2 jer..sbb asik batuk.. ulser pon baru nak ok..so tak berapa meriah..

pagi raya...




apa nihh amik amik gambar nih.. nampak sgt tak ikhlas kan..berlakon depan camera



akid 2 3 minggu sebelum & selepas raya memang lah jiwa kacau ngan bunga api... tak kira siang malam pagi petang nak bunga apiii jer


niii takde apa..hehehe harap maklum dah sila lah tahan mata semua layan gambar mama akid yang hover tak hengat!! nyampah tauu papa nih.. mama soh amik elok2..dia amik sekerat lah...rambut saja lah..amik senget lah..last2..tgk.. akid yang senyum senget!!! huahuahuahauau...


petang sket..gerak balik umah tokba kat sg2 plak. walaupon tak berselera...tapi demi nasi impit & kuah kacang yg paling mama suka...jadik mama bedal ngan rakus nyer. akid dah lupa sgala makan, batuk semua ilang sebab dapat jumpa sepupu from taman dagang...




malam nyer, lepas maghrib..g umah tok non akid..kat teluk air tawar. tu pon papa & mama tak salin baju. malas & dah rasa tak sedap badan jadik tak koser nak iron baju. actually raya tahun ni ler...mama paling over...baju kurung jer dah 3 pasang...tshirt..kemeja..huhhh banyak bukan main. tu belum akid lagi. memang terlampau banyak.. tapi baju banyak2 pon jadik tak terpakai sbb kitaorg tak gi mana pon...sebab masing2 berpenyakit!!!

akid yang tengah bermanje2 ngan tokba yer..







Wednesday, 1-Oct-2008 16:40 Email | Share | | Bookmark
1 syawal - 2008

ini selingan sajer..mama & akid still mood raya...tak kuasa nak update...
tapi mama sesajer gatal tangan...nak tgk gambar...amik siang tadi..so, update skettt jer..sementara nak tunggu mama masuk keje balik..pastu campor malas..bz..memang lambat ler lagi nak update..
jadikkk ni jer yg mama sempat masukkan...untuk hari nih...

SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN...






note : mama cuti kejappp jer... dari 1st october sampai..5th october jerrrr....
entry raya...akan update nanti...bila ada masa & rajin...huaaarrhh ngantuk dahh makan byk sgt td...


Tuesday, 30-Sep-2008 04:35 Email | Share | | Bookmark
BERBUKA PUASA GANG FOTOPAGES - NORTHERN..

 
 
 
View all 10 photos...
28 september 2008, sunday.
berbuka puasa ngan gang northern fp.. kat rasa mas carrefour prai.
makanan sedap.. tapi akid sudah wat perangai daaaaa... yer lah...akid mcm tak berapa sihat masa birthday mama aritu lagi, dah demam <--- clik untuk cerite lanjut..hehe..skang ni demam dah ok..cuma selsema & batuk sket..siann akid. so a bit cranky. geramm tauu..dah ler akid wat perangai masa time elok2 nak berbuka..waarrrggghhhhhh..mama makan ati jer dalam kete teman akid...masa berbuka tuh!!!
nasib baik sempat gak berbuka minum air sket..ngan garlic bread cicah soup...huhauhaua..kalo dak..huhhh.. akid bukan nyer nak minum sangat pon susu..tp dia sajer wat alasan nak susu..sebab dia nak lepak dalam car. maybe badan dah tak selesa..pastu ramai plak..akid jadik rimas.. dah 2x dah gitu..aritu masa bday mama pon sama..elok2 nak berbuka..wat pasal.. ermm nasib ko tak sihat akid..kalo dak...zasssss kat montottttt kot!!!

jadik, mama jer lah yang teman akid dalam car sambil bebel mcm2 kat akid. akid diamm jer tengok. huhhh time tu sakit jiwa raga terbayang papa tengah menyekek nasi & ayam sgala.. pastu mama ayat2 akid sket...cakap soh teman mama makan...kalo dak papa yg turun teman akid dalam car...hehe terus je dia ok...yer ahh kan kena marah ngan papa tadi..sure dia tak nak papa teman kan dia... lagipon, akid sudah nampak itu big playground..sbb tu jugak jiwa kacau.. sebok nak g main time org nak berbuka. so, ok..dah masing2 setuju naik la balik mama & akid kat rasa mas tu untuk menyekek. mama janji dah, kalo akid teman mama makan...mama bawak gi main playground. maka oklah kicikk ni pon... gituuu citer dia... dah menyekek semua makanan...& kek & cupcakes yang di bawak oleh kaum2 fp.. kitaorg pon lepas akid kat situ..

ok lah malas nak citer panjang...sok nak raya nih...
so, SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN...

layan jer..gambarssss..

ni selingan sket..dalam keadaan yang still lagi tak sehat, demam2 sket... sebok nak bukak chipmunks. dah tu...bila tengok alvin silang tangan gitu..akid pon buat la gitu.. "ma...kid cam chipmunk" yerrr yerr btul...tu lahh tengok lagi chipmunk ari2...kan dah sama cam chipmunk!!
yang gambar pakai spender tu ...harap maklum yer..tu nak tunjuk underwear baru. akid sebok nak amik gambar sebab..mama cakap " akid dah besharrr dahh..dah pakai spender dahhh..." "maa...mik mba.." "ok mama amik gambar akid dah besharr pakai spender yer..." ahhhh..akid..please take note..when you grow much bigger maknanya lagi besar dari skang, jangan cobak cobak amik gambar gini yer....beshar ni jer leh amik gambar gini yer !!


ni on the way...dari loq staq...sujukk ok..ujan. mama mmg suka pakai sweater...jadik gatal ler..pakai hood tu. akid pon sebokkk nak gak pakai. nasib mama bawak. kalo dak..mau nyer gadoh gak dalam car. jadik ini ler jadik nyer..mama amik gambar akid..akid amik gambar mama...



ni dah sampaii...dahh kat rasa mas...


ni akid ok lagi...dia dah bedal nugget & fries mcd...pastu sebok nak hangin plak..ngamuk2..nak susu la..nak start engine la...nak sleep dalam car la...


ni dah kenyang..sebab tu muka mama dah ceria...hehee...kisah nyer..mama, akid & aunty shada tuhh dok tepiii skali.. jadik kitaorang dok pk..'macam tak masukk jer kita ni dalam camera..' jadik tu yang kitaorg wat hal sendiri..sbb rasa mcm tak masuk dalam camera... lupa plak mama...puak puak tu pakai camera canggihh...1 rasa mas tu leh nampak..huhauhauhauha...

ahhh cam mama cakap...kitaorg posing kot lain..huahuahauhaua..cam takde menda berlaku kat keliling...wat hal sendiri jer..


ni semua bapak bapak..ada bapak tua..bapak muda...bakal bapak..planning jadik bapakk semua kepala bapakkk ada kat sini..


jadik kena tunaikan janji...pada akid...sukaa lahh..ilang kejap semua demam..batuk..abih ilang...kejap jer lah..bila dah stop main start la balik..hehehe..akid leh lak...bila naik menda slide tinggi tuh...naik sampai atas tapi tak reti nak turun...pusing sana..pusing sini terjerit2 mama & papa soh masuk dalam lobang lain dia masuk lobang lain. last2 mama mintak tolong abang kecikk kat situ yang tengah main gak gi naik ajak akid turun..eiii apaa daaaa...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net